Детали за производот

 

ЛАДНА

 

Практичното пакување на Ладна 10л е идеално за вашиот дом и канцеларија.

Бидете доволно хидрирани во текот на целиот ден.

 

Среде недопрената и богата природа на Осоговските планини на 1.497,5 метри надморска височина се наоѓа изворот „Бреза“ Лисец од каде извира Ladna. Полна со свежина, целосно заштитена од надворешни влијанија, Ladna стигнува до Вас и Вашето дете во потполно непроменет состав и квалитет.

 

Достапна во неповратна ПЕТ амбалажа од 0.33l, 0.5l, 1l, 1.5l, 6l, 10l и повратна ПЦ амбалажа од 19l.

 

 

ХЕМИСКИ СОСТАВ

 

1L Ladna содржи (mg)

 
Натриум (Na+) 2,18
Калиум (K+) 0,932
Калциум (Ca2+) 11,60
Магнезиум (Mg2+) 2,99
Хлориди (Cl-) 1,60
Сулфати (SO42-) 7,30
Бикарбонати (HCO3-) 39,00
Сув остаток на 180°C 63,00
pH Вредност    7,9

 

Со својот совршено избалансиран хемиски состав и идеална Ph вредност, Ladna:

- Придонесува за целосна детоксикација на организмот

- Го зајакнува природниот имунолошки систем

- Ги носи хранливите состојки и кислородот до сите клетки во телото

- Ги отстранува токсините од организмот

- Ја регулира телесната температура

- Помага во трансформацијата на храната во енергија

- Помага во одржувањето на тонусот на мускулите

- Ја поттикнува менталната активност

- Ја хидрира кожата, го спречува нејзиното сушење и појава на акни.

 

 

Разноликоста на минерали и исклучително ниското ниво на натриум, ја прават Ladna погодна за деца од најрана возраст. Затоа, Ladna е прва вода препорачана од Здружението на педијатри на Македонија.

 

препорачано здружение на педијатри на македонија